Intervju med stjärnkockar!

Ostronens bästa tid är nu!

Här kommer några tips från Ulf Wagner och Gustav Trägårdh på göteborgska stjärnrestaurangen Sjömagasinet från min bok ”Svenska ostron – havets juveler”: ”Kvaliteten är högst i ostronens bästa säsong, det vill säga i månader som innehåller ”r”. Tajmingen är alltså oerhört viktig för ostronens kvalitet, likaså tillbehören och presentationen vid bordet. Eftersom ostron är det enda skaldjuret som bär en egen smak, ska det tuggas ordentligt för att smaken ska framträda. Bäst är naturella ostron, utan sås eller kryddning, och man ska inte bara blunda och svälja utan man ska ha kvar dem i munnen och tugga ordentligt, det är oerhört gott”.

Foto Åsa Dahlgren
Sjömagasinets stjärnkockar ger sina bästa ostrontips!

 

https://www.facebook.com/SvenskaOstron/